27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE LUNI, SE REDESCHIDE CENTRUL DE ZI ”LUCEAFĂRUL”

Centrul de zi “Luceafărul”, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, va fi redeschis în data de 8 februarie 2021, în aceeași zi cu redeschiderea școlilor.

Centrul situat în  municipiul Giurgiu (strada 1 Decembrie 1918  nr. 83)  are drept scop prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor proveniţi din familii de pe raza municipiul Giurgiu aflate în situaţie de dificultate.

În cadrul acestui centru, în timpul zilei (programul de funcţionare  este între orele 7.00-16.00), copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani  beneficiază de găzduire, hrană, asistenţă medicală, activităţi educative şi recreative, toate serviciile  fiind gratuite.

Capacitatea centrului de zi Luceafărul este de  30  locuri și până la această dată au fost înscriși 20 copii. Dacă doresc să-și înscrie copiii la centrul de zi, părinților le sunt  oferite la sediul centrului toate informaţiile privind documentele necesare. Serviciile oferite în cadrul centrului de zi vin în întâmpinarea nevoilor  familiilor aflate în situații de risc social; în cadrul centrului, în timpul zilei, copiii beneficiază gratuit de hrană, asistență medicală, merg la cursuri preșcolare sau școlare, participă la activităţi educative şi socializează cu copii de aceeaşi vârstă”, a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Denisa Cristescu,

consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER