18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”DE TOATE PENTRU TOȚI” LA GIURGIU, ÎN WEEK-END

Un weekend cu evenimente pe toate gusturile, la Giurgiu! – anunță reprezentanții Primăriei, care au pus ”cap la cap” toate evenimentele din zilele următoare:

Orașul Giurgiu găzduiește zilele ce urmează mai multe evenimente culturale, educaționale, gastronomice și de distracție.

Astfel, pe 6, 7 și 8 septembrie iubitorii de midii, stridii, creveți, crabi, scoici și multe alte fructe de mare sunt așteptați la un festival gastronomic organizat în parcarea supermarketului Kaufland, din Municipiul Giurgiu, B-dul București nr.197.

Sâmbătă, în Parcul Elevilor din Giurgiu, între orele 13:00 – 18:00, va avea loc Festivalul “O cheja borizen” (“Fetele vorbesc”). Evenimentul este organizat de Asociația E-Romnja și face parte din campania națională “Tu ce-ți dorești pentru fata ta?“ inițiată anul trecut în cadrul proiectului “Reducerea abandonului școlar în rândul fetelor rome, printr-o abordare intersecțională”. Din program fac parte concursuri cu premii (Roata Norocului pentru părinți), atelier despre contribuția lăutăreselor la cultura românească și discriminare de gen în industria muzicală susținut de Diana Danilov, profesoară de pian, activități creative pentru copii facilitate de animatoare (face painting, handmade, modelaj baloane, desen și colorat, jocuri de grup), concert de muzică lăutărească susținut de cântăreața Oana Albu, concert de pian susținut de Victoria Porumbița.

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, în Parcul de la Steaua Dunării, Partida Romilor Giurgiu organizează un spectacol gratuit ce face parte din Turneul Național Caravana Culturală “Romi pentru România”. Cap de afiș este îndrăgitul cântăreț Florin Salam, alături de care vor mai cânta și alți artiști precum Tzanca Uraganu, Monik (Angels) și Julia(Trupa Sexxy).

Un eveniment complex, pentru toate vârstele, organizează și Aurora Retail Park Giurgiu, tot sâmbăta și duminica aceasta, cu spectacole de magie, face painting pentru copii, ateliere de percuție, concert taraf, dans, proiecție de film.  „Genul programului: film, dans și balans”, – anunță organizatorii care punctează și faptul că intrarea este liberă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER