6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

”DE TOATE PENTRU TOȚI” LA PIAȚA VOLANTĂ DIN INCINTA DIRECȚIEI AGRICOLE

Un număr de 25 producători locali au fost prezenţi vineri în piaţa volantă din curtea DAJ Giurgiu pentru a le oferi consumatorilor posibilitatea de a cumpăra produse agroalimentare direct de la producători, cu ocazia Zilei naţionale a produselor alimentare româneşti.

”Având în vedere că în fiecare zi de 9 octombrie este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, producătorii giurgiuveni şi-au exprimat dorinţa ca astăzi să organizăm o piaţă volantă pentru a sărbători această zi.

Oportunitatea pe care ne-o deschide această acţiune este de a promova produsele agroalimentare româneşti, producătorii autohtoni giurgiuveni, pentru a stimula consumul de produse proaspete de calitate, produse autohtone româneşti.

Este un moment important pentru a promova şi a conştientiza în rândul tinerilor, dar şi al persoanelor mai înaintate în vârstă calitatea produselor autohtone”, a declarat directorul Direcţiei Agricole a Judeţului Giurgiu, Petra Ochişor.

La Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti de la Giurgiu au participat 25 de producători agricoli din judeţ, care au adus pe standuri produsele cu care se mândresc: produse de panificaţie, miere, produse lactate, carne şi produse din carne, fructe, legume, dar şi articole de pielărie şi marochinărie artizanale.

La eveniment au participat şi operatori din agricultura ecologică şi pentru că tot în această lună, la data de 16 octombrie, este marcată Ziua împotriva risipei alimentare, producătorii prezenţi au donat produse Centrului Social care funcţionează pe lângă Biserica Smârda şi care oferă hrană pentru persoanele cu nevoi sociale.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER