27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DECIZIE UNANIMĂ A PARLAMENTARILOR PSD DE GIURGIU: VOR VOTA MOŢIUNEA DE CENZURĂ

Patru din cei cinci parlamentari PSD de Giurgiu au convocat, duminică dimineaţă, o conferinţă de presă extraordinară, în care şi-au prezentat poziţia faţă de situaţia politică actuală şi faţă de moţiunea de cenzură, ce urma a fi citită în Parlament la câteva ore după conferinţa de presă. Este vorba despre senatorul Cristian Marciu şi deputaţii Alexandru Andrei, Răzvan Cuc (ministrul Transporturilor) şi Elena Dinu, aceştia precizând că aceeaşi poziţie este adoptată şi cde cel de-al cincilea parlamentar social-democrat, senatorul Niculae Bădălău, care nu a putut fi prezent la Giurgiu. Alături de parlamentari, la conferinţă a fost prezent şi preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina.

Iată o parte din declaraţiile făcute de aleşii giurgiuveni:

RĂZVAN CUC: „Atât eu, cât şi ceilalţi colegi ai mei din Guvern datorăm funcţiile de miniştri PSD şi CEX şi asta este valabil şi pentru premier. Dacă partidul şi CEX ne cer să ne retragem, o facem. Şi, de fapt, am şi făcut-o, după cum ştiţi, toţi miniştrii şi-au dat demisia. Deşi mi-am delegat atribuţiile de ministru al Transporturilor, sunt, în continuare, prezent la birou, pentru că proiectele începute în urmă cu şase luni trebuie duse mai departe, dincolo de această criză politică.

De altfel, cred că, cel puţin în domeniul transporturilor, în aceste şase luni am reuşit să pornim o serie de proiecte importante, astfel că, până la sfârşitul acestei luni, vor fi scoase la licitaţie proiecte de infrastructură în valoare de 3 miliarde de euro.

Revenind la activitatea guvernului, nu pot să nu remarc comunicarea deficitară, în ideeea că multe din proiectele de care vă vorbeam trebuie susţinute de iniţiative legislative, ca de exemplu, simplificarea procedurilor pentru obiectivele strategice, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat.

În final, vă pot spune că voi fi, în continuare, prezent la Minister, îmi voi continua activitatea şi, ca deputat, voi vota pentru moţiunea de cenzură, pentru că, după părerea mea, cei care acum se delimitează de programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile anul trecut, un un program al lor, propriu, care nu are de-a face cu partidul”.

ALEXANDRU ANDREI: „Este un moment dificil nu numai pentru noi, ca partid, ci şi pentru întreaga ţară, toată lumea urmărind acum criza politică. În decembrie, Giurgiu a votat masiv PSD-ul, a votat partidul şi programul său de guvernare, nu un premier!

A urmat apoi decizia luată în CEX ca Sorin Grindeanu să fie desemnat premier, având alături o echipă de oameni care să îl ajute să pună în practică programul de guvernare. Acum, însă, Grindeanu a ajuns să lupte împotriva Guvernului şi a partidului care l-a desemnat premier.

Pentru mine, ca parlamentar de Giurgiu, dar – sunt convins – şi pentru giurgiuveni, este o onoare să avem un reprezentant în Guvern, pe ministrul Răzvan Cuc, un coleg şi prieten care a dovedit că este demn să ocupe această funcţie şi că poate face o treabă foarte bună şi am speranţa că va face parte şi din noul Guvern, mai ales că, în cele 6 luni de când conduce Ministerul Transporturilor, a demarat o serie de proiecte extrem de importante pentru judeţul Giurgiu: podul de la Grădiştea, lucrările de pe DN 5 şi DN 5 A sau şoseaua de centură a oraşului.

Din păcate,  acum a apărut această ruptură între Guvern şi partid şi s-a ajuns aici. De aceea, voi vota moţiunea de cenzură, pentru a opri această criză şi din respect pentru giurgiuvenii care m-au trimis în Parlament să îi reprezint. Voi vota pentru continuitate, stabilitate şi respectarea liniei politice a PSD!”

 

CRISTIAN MARCIU: ” Sunt membru al acestui partid de 27 de ani. Am crezut în programul de guvernare cu care am câştigat alegerile şi îl susţin, în continuare, aşa cum îl susţin pe preşedintele Liviu Dragnea şi întreaga conducere a partidului, ca şi noul Guvern ca va prelua conducerea ţării.

Aş vrea să vă spun că, în aceste şase luni, singurii miniştri care s-au întâlniti cu noi, senatorii, pentru a ne arăta cum îşi desfăşoară activitatea, ce probleme au, au fost Răzvan Cucuă şi Sevil Shaidehh. Mă aşteptam la o colaborare mult mai bună cu premierul Grindeanu, însă acesta nu a venit niciodată la Senat să ne prezinte activitatea sa şi a Guvernului. De aceea, sper ca viitorul premier să fie mai activ şi să înţeleagă mai bine programul de guvernare, iar pentru asta, voi vota moţiunea de cenzură”. 

Aşa cum precizam la început, alături de parlamentarii de Giurgiu, la conferinţa de presă a fost prezent şi liderul PSD Giurgiu, Marian Mina. Acesta a precizat că întreaga organizaţie judeţeană PSD, primarii partidului şi parlamentarii au decis, în unanimitate, susţinerea rezoluţiilor statutare ale CEX privind retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu şi, ulterior, votarea moţiunii de cenzură. În opinia preşedintelui Mina, este de neacceptat incertitudinea provocată de Sorin Grindeanu, pe care îl acuză de un  „act de trădare”. Marin Mina a făcut, de asemenea, un apel la unitate şi stabilitate.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER