16 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEM RĂDULESCU LA TEATRUL „TUDOR VIANU”

Sala mare a Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu va purta numele actorului Dem Rădulescu, în urma unei decizii a Consiliului de administraţie al instituţiei, ca o reverenţă a actualei generaţii în faţa marelui actor şi profesor care a jucat câţiva ani şi în teatrul giurgiuvean.

„Am hotărât în ultima şedinţă a Consiliul de administraţie să redenumim sălile acestui teatru şi, astfel, Sala mare va deveni Sala ‘Dem Rădulescu’ pentru că în momentul în care Teatrul ‘Ion Vasilescu’, în perioada anilor 1986-1989, s-a mutat în Giurgiu, Dem Rădulescu încă era actor al Teatrului ‘Ion Vasilescu’ şi a urcat pe scena din Sala mare a teatrului nostru. Acest gest este o reverenţă a noastră faţă de acest imens actor şi profesor”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul interimar al Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, actorul şi regizorul Florin Antoniu.

El a adăugat faptul că Sala mică va purta numele actorului Radu Panamarenco, care a fost angajat al teatrului giurgiuvean şi a jucat aici până la finalul vieţii, iar actuala Sală atelier se va numi Sala „Mihai Eminescu” şi aici se vor organiza seri de poezie şi de muzică pentru că „publicul giurgiuvean are nevoie să asculte şi poezie şi muzică de calitate”.

În final, Florin Antoniu a specificat faptul că stagiunea 2020-2021 va mai cuprinde o premieră, ultima premieră din acest an, un spectacol dedicat copiilor şi celor cu suflet de copil – „Amintiri din copilărie”, spectacol ce va fi prezentat marţi, 8 iunie, în Sala „Dem Rădulescu”.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER