27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEȘI A ÎNVINS LA CLUJ, ASTRA AR PUTEA SĂ NU JOACE ÎN SFERTURILE CUPEI ROMÂNIEI

Asta pentru că joi Universitatea Cluj a depus o contestație în care solicită câștigarea meciului din Cupa României cu Astra la masa verde.

Potrivit realtateasportiva.ro, clujenii reclamă faptul că echipa din Giurgiu nu a respectat regulamentul privind schimbările de jucători.

Concret, antrenorul Gheorghe Multescu a făcut doar două schimbări în primele 90 de minute. Partida a intrat în reprizele de prelungiri, timp în care Astra a mai făcut încă două schimbări.

În Cupa României, regulamentul permite și cea de-a patra schimbare, cu condiția ca aceasta să fie făcută numai pe parcursul reprizele de prelungire.

De aici înainte, părerile sunt împărțite, pentru că articolul care face referire la schimbări a fost modificat în această vară.

În varianta inițială, prevedea clar că cea de-a patra schimbare poate fi făcută doar dacă au fost efectuate trei schimbări în timpul normal de joc, înainte de intrarea în reprizele de prelungiri.

„În conformitate cu modificarea articolului 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în ședința CEx din 8 august 2017, în faza națională a Cupei României, în toate meciurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc”.

În această vară, paragraful a fost scurtat.

„În faza națională, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin. 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 înlocuiri de jucători, cu condiția că cea de-a patra înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri”. 

Dispare deci condiția restrictivă prin care cea de-a patra schimbare poate fi făcută doar dacă primele trei au fost efectuate, toate, în timpul regulamentar.

Reamintim că Astra a câștigat, miercuri, cu scorul de 4-3, partida cu U Cluj, din optimile Cupei României.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER