27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEȘI CJSU NU ANUNȚĂ NIMIC, ÎNCEP SĂ SE ÎNCHIDĂ DRUMURI ȘI ÎN GIURGIU

Dacă, în alte situații de acest gen, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență emitea, periodic, comunicate de presă în care informa, în timp real, asupra situației din județul Giurgiu – cu accent pe drumurile eventual închise, de această dată, în afară de comunicatul de duminică, prin care se anunța închiderea școlilor, pe tot parcursul zilei de luni, CJSU a tăcut. Nicio vorbă despre ceea ce se întâmplă în județ, deși oamenii sunt interesați de asta (și, cum spuneam mai sus, în special de starea drumurilor).

Așa că singurele informații ce parvin la Giurgiu sunt cele apărute pe siteurile oficiale. Cele naționale, nu cele locale, pentru că, de exemplu, deși are un nou site, Prefectura Giurgiu nu oferă nicio informație actuală. Mai mult decât atât, datele de pe siteul instituției sunt demult expirate. De exemplu, la secțiunea CJSU, aflăm că președintele CJ este – încă – Vasile Mustățea și că din acest comitet fac parte multe persoane care nu mai dețin demult funcțiile respective (unii, ca regretatul Dragoș Stoica, nemaifiind printre noi)…

Revenind, însă, la informațiile care interesează, am reușit să aflăm de pe siteuri oficiale date despre Giurgiu. Un astfel de site este cel al CNAIR,  care anunță închiderea circulației pe un tronson al Drumului Național 5A:

Azi, 26.02.2018, începând cu ora 17.00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 5A, între localitățile Falaștoaca și Izvoarele (județul Giurgiu), km 16+000 – km 25+000, din cauza ninsorii și a viscolului puternic ce reduce vizibilitatea.

Se va circula pe ruta ocolitoare Colibași – Herești – Hotarele – Izvoarele.

Rugăm participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, reiterăm faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulația in condiții de iarnă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.”

Deocamdată, pe aceste siteuri nu apare nimic despre DN 5 Giurgiu-București, deși, la Comandamentul de iarnă, ministrul de interne anunțase că s-ar fi impus restricții de circulație.

Din păcate, pe aceste siteuri nu apar și informații despre drumurile județene, așa că este un adevărat mister dacă și unde se circulă pe raza județului…

Să sperăm că, până la urmă, reprezentanții CJSU Giurgiu vor reveni la sentimente mai bune și vor da publicității date privind situația din județul Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER