27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DESPĂGUBIRILE PENTRU PORCII OMORÂȚI DIN CAUZA PESTEI, ACHITATE PÂNĂ LA SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII

În judeţul Giurgiu au sosit toţi banii necesari pentru despăgubirea gospodarilor în cazul porcilor ucişi de la depistarea focarelor de pestă porcină africană şi până la finalul acestei săptămâni toţi cei afectaţi vor primi banii, potrivit reprezentantului DSVSA Giurgiu, medicul Darie Andrei.

„Am acordat despăgubiri la Brăniştari, Mihai Bravu, astăzi definitivăm acordarea despăgubirilor în localitatea Călugăreni şi mâine începem acordarea despăgubirilor la Comana, astfel încât până la finalul acestei săptămâni toţi oamenii ai căror porci au fost ucişi pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane să primească banii pentru despăgubiri. În această săptămână ANSVSA a virat toţi banii care mai erau necesari pentru despăgubiri”, a declarat medicul specialist în sănătatea animalelor Darie Andrei.

Potrivit dosarelor întocmite de DSVSA Giurgiu, valoarea totală a despăgubirilor pentru gospodarii din judeţ este de 1,1 milioane de lei, dintre care 137 mii lei la Brăniştari pentru 141 de porci ucişi, 341 mii lei la Mihai Bravu pentru 473 de porci, 170 mii lei la Comana pentru 199 de porci, 408 mii lei la Călugăreni unde au fost ucişi 421 de porci, 31 mii lei la Gostinari cu 19 porci şi 16 mii lei la Stoeneşti pentru 13 porci ucişi.

Până acum au fost acordate despăgubiri în localităţile Brăniştari, Mihai Bravu, Călugăreni, iar în perioada 12-15 decembrie vor fi acordaţi banii pentru despăgubiri în localităţile Comana, Gostinari şi Stoeneşti.

Specialiştii sanitar-veterinari însoţiţi de jandarmi sau poliţişti merg din casă în casă şi acordă banii pentru despăgubiri, iar pentru sume mai mari de cinci mii de lei banii sunt viraţi în cont.

În judeţ nu a mai apărut niciun focar de PPA în ultimele trei săptămâni, nici la porcii mistreţi, nici la cei din gospodării.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER