18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DESPRE CRIME ȘI ”TRANSPARENȚĂ” SAU… ”ȚARA ARDE ȘI BABA SE PIAPTĂNĂ”

Un tânăr a murit luni seara la Giurgiu, ca urmare a unei altercații violente, în care a fost înjunghiat. S-a întâmplat în cartierul Policlinică, unde victima și tatăl său au fost atacați de patru bărbați, tatăl fiind crunt bătut.

Între timp, autorul crimei a fost găsit și arestat.

Este știrea care face înconjurul orașului de aseară, iar tot ce se știe, s-a aflat numai ”pe surse”. Asta, pentru că – așa cum se întâmplă de fiecare dată când avem de-a face cu un caz cu adevărat grav – Poliția nu suflă un cuvințel, prevalându-se – ca de obicei – de scuza că de astfel de cazuri se ocupă Parchetul.

Așa că din celebrele buletine de presă ale Poliției continuăm să aflăm ”fapte de arme”, cum ar fi depistarea vreunui nene care conducea tractorul pe câmp fără permis sau a vreunui tânăr care ”încalcă grav legea”, conducând cu permisul suspendat… ca să nu mai amintim de faimoasele și nelipsiele ”acțiuni de prevenire”. Despre cazuri grave – absolut nimic!

Poate că polițiștii au dreptate și chiar nu au voie să vorbească în astfel de cazuri, dar, dacă e așa, cei din alte județe, cei din Capitală, cum pot vorbi – și încă la televizor – de fiecare daă când se înregistrează astfel de incidente?

Pentru ei nu sunt aceleași reguli?

Nu ar fi de mirare ca diseară, pe posturile de știri naționale, să vedem știrea cu ce s-a întâmplat ieri la Giurgiu și, evident, și un reprezentat al Poliției Giurgiu care să dea interviu pe această temă… Nu ar fi nici prima, și, probabil, nici ultima oaă…

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER