27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEZINFORMĂRI DE CAMPANIE LA GIURGIU

Prețul apei și canalizării a devenit subiect de campanie pentru anumiți candidați la primăria Giurgiu, care propagă în spațiul public informări menite să inducă în eroare opinia publică.

Sunt informări lipsite de adevăr, menite să manipuleze cetățenii, motiv pentru care facem următoarele precizări:

Prețul apei este stabilit printr-o strategie de tarifare multianuală care prevede investiții și dezvoltare, iar aprobarea ei se face cu votul celor 28 de comune, municipiu și județ, care sunt de acord sau nu cu această strategie.

Prețul apei și canalizării nu se va modifica pe parcursul anului 2024, urmând ca în 2025, conform strategiei de tarifare, prețul apei să crească real cu 0,76 lei (76 bani).

Precizăm că motivele care au stat la baza majorării tarifului la apă și canal sunt reale si știute de toți, în plus acestea sunt resimțite în majoritatea domeniilor de activitate:

– Creșterea prețurilor materialelor și serviciilor;

– Creșterea ratei inflației;

– Lipsa investițiilor din ultimii ani;

– Evoluția prețului la energia electrică;

– Creșterea salariului minim pe economie.

În cazul în care noile tarife nu ar fi fost puse în aplicare, situația pentru Apa Service Giurgiu ar fi fost critică, fiind deja în incapacitate de plată.

De asemenea, atragem atenția celor care distribuie materiale informative în spațiul public, cu titlu de dezinformare, că documentele inserate în pliantele electorale încalcă Regulamentul General privind Protecția Datelor cu caracter personal, fără a avea consimțământul persoanelor vizate pentru publicarea acestora.

Compania Apa Service Giurgiu și-a asigurat întotdeauna clienții de transparență asupra deciziilor ce privesc tarifele practicate de către societate și a informat corect și la timp opinia publică despre modificările aduse tarifelor, precum și motivele care au stat la baza acestor decizii.

Vă rugăm să acordați mare atenție informațiilor care circulă în această perioadă și să vă informați din surse oficiale, sigure și verificate!

APA SERVICE GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER