19 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DIN NOU, ALERTĂ METEO: PLOI ŞI VÂNT PUTERNIC ÎN WEEK-END

Potrivit mediafax.ro, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o informare de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate, valabilă de sâmbătă dimineaţa şi până duminică seara, în cea mai mare parte a României.

Metetorologii avertizează că în mai toată ţara vor exista perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, iar pe arii restrânse, căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe suprafeţe mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, mai informează ANM.

 În vestul, nordul şi centrul ţării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii mici cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.
De ploi vom avea parte şi la Giurgiu, unde sâmbătă, deşi maximele vor fi extrem de ridicate – în jur de 29 de grade – sunt anunţate averse şi intensificări ale vântului. Aceleaşi condiţii sunt prognozate şi pentru duminică, zi în care scad şi temperaturile – maxime în jur de 22 de grade – dar şi în primele trei zile ale săpătămânii viitoare.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER