27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DIN NOU, CAPTURĂ DE ”CONTRAFĂCUTE” ÎN VAMĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit articole textile, încălţăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute sau fără documente de provenienţă, în valoare de peste 150 de mii de lei, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 1.267 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute sau fără documente de provenienţă”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetăţean român în vârstă de 27 de ani care a declarat poliţiştilor de frontieră că intenţiona să le comercializeze, nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 150.860 lei şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER