14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DIN NOU, PROBLEME LA TRECEREA FRONTIEREI GIURGIU-RUSE, PENTRU CAMIOANE

Având în vedere faptul că în Punctul de Trecere a Frontierei Ruse-Giurgiu, de pe teritoriul Bulgariei, se derulează lucrări de asfaltare a carosabilului, pe arterele destinate pentru mijloacele de transport marfă, traficul pe sensul de ieşire din România pentru automarfare se desfăşoară cu dificultate.

În aceste circumstanțe, pentru controlul de frontieră pot fi folosite doar trei artere din cele şase destinate acestui tip de autovehicule, aspect ce determină, până la finalizarea lucrărilor,  creşterea timpului de aşteptare  pentru autocamioane în punctul de trecere de la graniţa dintre cele două state.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu rutier, pe ambele sensuri de deplasare, pentru 2350 de  camioane, dintre care 1250 au fost pe sensul de ieșire.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare.

Precizăm faptul că pentru turisme şi mijloacele de transport persoane traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiții normale.

În continuare, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în această perioadă, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor.

Totodată, pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, recomandăm utilizarea aplicației Trafic on-line, care este disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER