27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DIRECTOR ENTUZIAST, REZULTATE PE MĂSURĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN: PESTE 10.000 DE VIZITATORI ÎN 2018

Muzeul Judeţean Giurgiu a înregistrat în 2018 peste 10.000 de vizitatori, mai mult de dublu faţă de numărul înregistrat în anul anterior, când au fost aproximativ 4000, datorită acţiunilor organizate în şcoli şi licee şi încheierea de parteneriate cu alte instituţii, a declarat luni directorul Muzeului, Ionel Muscalu.

„Muzeul a încercat în anul care a trecut să iasă din clădirea în care îşi desfăşoară activitatea şi a mers cu expoziţii şi sesiuni de informare în şcoli şi licee, pentru că valorile pe care le avem aici trebuie date publicului. Pe parcursul anului trecut, au trecut pragul instituţiei muzeale oaspeţi din străinătate, din Franţa, Marea Britanie, Bulgaria, chiar şi din Ecuador. Am reuşit, astfel, să facem un lucru pe care nu l-am mai făcut de mult, acela de a deschide larg uşile instituţiei, proiectele acestea de a ieşi în lume au făcut ca pentru prima dată, după mulţi ani, Muzeul Judeţean să înregistreze în anul 2018 un total de 10.109 vizitatori la toate secţiile muzeale ceea ce m-a bucurat foarte mult pentru că în anul 2017 au fost aproximativ 4000 de vizitatori”, a declarat Ionel Muscalu.

El a adăugat că, pentru creşterea numărului de vizitatori şi în acest an, pregăteşte încheierea de parteneriate, precizând că se referă la navele de croazieră care aduc turişti străini în Portul Giurgiu. Potrivit lui Muscalu, aceştia ar putea poposi şi în sălile expoziţionale ale Muzeului Judeţean Giurgiu.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER