6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

DOI TINERI AFGANI ÎNTORȘI DIN DRUMUL SPRE GERMANIA LA VAMA GIURGIU (VIDEO)

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat doi cetățeni afgani care au încercat să intre ilegal în România, ascunși în compartimentul pentru marfă al unui ansamblu rutier.

Tinerii, în vârstă de 19, respectiv 21 de ani, intenționau să ajungă în Germania și nu dețineau documente de identitate asupra lor. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 46 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta materiale din plastic, pe ruta Turcia – România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au constatat faptul că prelata semiremorcii era tăiată și cusută, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, în compartimentul  pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperiţi doi bărbaţi, cetăţeni afgani în vârstă de 19, respectiv 21 de ani.

Aceștia au declarat autorităților faptul că s-au urcat în autocamion în timp ce se aflau înTurcia, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Tinerii nu dețineau documente de identitate asupra lor și intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetățenii afgani, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER