18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DOLIU ÎN CULTURA GIURGIUVEANĂ: A MURIT MUZEOGRAFUL ȘI ISTORICUL MIRCEA ALEXA

Trista veste vine de la colegii de la giurgiuveanul.ro, care anunță sâmbătă:

Cu profundă tristețe, am aflat de trecerea la cele veşnice a istoricului Mircea Alexa, o personalitate marcantă a culturii giurgiuvene, la vârsta de 73 de ani. Originar din Ardeal și cu studii la Cluj-Napoca, Mircea Alexa s-a stabilit la Giurgiu la începutul anilor ’80, unde a lăsat o amprentă de neșters în domeniul istoriei.

A fost o figură proeminentă la Muzeul Giurgiuvean, remarcându-se prin activitatea sa prodigioasă în cercetarea istoriei presei, monumentelor, monarhiei și transporturilor. Exponatele sale au fascinat generații de vizitatori, iar expoziția permanentă de la etajul muzeului, realizată de el, a devenit un punct de referință pentru mii de pasionați de istorie. De asemenea, a fost inițiatorul evenimentului „Noaptea Muzeelor” la Giurgiu, în 2007, deschizând noi căi de valorificare a patrimoniului local.

Publicist în presa națională și locală, Mircea Alexa a fost un adevărat mentor pentru tinerii istorici, un model de conduită profesională și morală. Devotamentul său față de Muzeul Giurgiuvean a fost incomparabil, fiind un om care a iubit cultura și istoria cu o pasiune rar întâlnită.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

giurgiuveanul.ro

imagine: Foto Arcanu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER