27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DRUMURILE, SPITALUL, MUZEUL ȘI BIBLIOTECA – PRIORITĂȚILE CONSILIULUI JUDEȚEAN PENTRU 2017

După cum se știe, în această săptămână a fost, în sfârșit, aprobat bugetul județului Giurgiu pentru anul 2017, un buget – conform președintelui CJ – mic față de necesitățile județului. Marian Mina a abordat acest subiect în conferința de presă a PSD de joi, 23 martie. El spune că și în acest an prioritățile CJ vor rămâne neschimbate: drumurile, Spitalul Județean, Muzeul și Biblioteca.

Pentru fiecare din aceste capitole există proiecte concrete. Astfel, pentru Spital a fost depus un proiect la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea și dotarea clădirii spitalului nou și reabilitarea, în limitele banilor disponibili, a Spitalului Vadu Lat, dar și pentru reparații capitale la pavilionul administrativ al Spitalului. Pentru Muzeu vor fi depuse două proiecte – unul în colaborare cu instituția similară din Ruse și unul pe POR, în timp ce la Bibliotecă – unde recepția lucrărilor este pe ultima sută de metri – urmează amenajarea curții interioare.

Cele mai multe proiecte vizează, însă, drumurile județene, la acest capitol fiind vorba despre 11 proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, la care se adaugă și lucrări în continuare. ”Ieri am dat ordinul de începere a lucrărilor pe 4 drumuri județene, unde s-a predat deja amplasamentul, urmând ca lucrările efective să înceapă de luni. Este vorba despre drumurile județene 601, 401, 401A și 412. Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să avem discuții cu constructorul pentru DJ 404, dar și alte discuții, cu firme în insolvență care au în derulare proiecte pe drumuri din județul Giurgiu. În același timp, vor continua lucrările pe DJ 511 și DJ 503A, iar săptămâna viitoare intră la finanțare DJ 505, 507, 412C, 503 și 504. ”, spune președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

În altă ordine de idei, acesta a mai precizat că Serviciul de Ambulanță urmează să intre în renovare, mutându-se – pe perioada lucrărilor – în sediul de la ROVIC – zona Gării Giurgiu Oraș. Asta se va întâmpla în circa o lună de zile, timp în care se va lucra la amenajarea parcării.

Un alt aspect abordat de președintele Marian Mina a fost cel legat de Direcția de Transporturi, despre care acesta spune că va fi dotată, prin proiecte cu fonduri europene, cu utilajele necesare unei bune funcționări. Referindu-se la bugetul alocat județului Giurgiu, și, implicit, primăriilor din județ, președintele Mina a declarat că este vorba despre sume mici, mult prea mici față de necesitățile localităților, dar că, în urma demersurilor făcute deja la Ministerul de Finanțe și la vicepremierul Sevil Shhaideh, a primit asigurări că la rectificarea bugetară se va ține cont de neesitățile județului.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER