11 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DSVSA – BILANȚ AL CONTROALELOR DIN ACEASTĂ VARĂ

Inspectorii sanitar veterinari si pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Giurgiu au efectuat in perioada 1 iulie -15 septembrie actiuni de control  intr-un numar de 562 de unitati din industria alimentara, reprezentand depozite alimentare si de legume-fructe, unitati de alimentatie publica, unitati pentru fabricarea painii si a produselor de panificatie.

A fost efectuat un numar de 33 de controale tematice in unitati de invatamant cu program normal, crese, gradinite, avand ca tematica respectarea cerintelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in spatiile de depozitare a produselor alimentare acordate in cadrul ,,programului lapte-corn”.

In cadrul inspectiilor efectuate au fost verificate cu prioritate conditiile care pot afecta direct siguranta alimentelor atat prin prelevari de probe conform programului de supraveghere si control cat, si prin verificarea programelor proprii de control al operatorilor economici. De asemenea, au fost verificate aspecte referitoare la conditiile de receptie, depozitare, preparare si servire a alimentelor, respectarea regimului frigorific in vederea eliminarii riscului de aparitie a toxinfectiilor alimentare.

In urma controalelor efectuate au fost constatate deficiente cu privire la:

  • Conditii necorespunzatoare de igiena;
  • Folosirea mijloacelor de transport produse alimentare fara a detine autorizatie sanitara veterinara de transport;
  • Depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
  • Etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare si comercializarea acestora neetichetate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 50 000 lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

In conformitate cu Programul de Supraveghere si Control in domeniul sigurantei alimentelor, vor fi continuate actiunile de control si prelevari de probe pana la sfarsitul anului 2022, urmarindu-se conformitatea produselor alimentare, incadrarea calitatii acestora in limitele maxime admise privind prezenta de reziduuri de pesticide, contaminanti si alte substante interzise in alimente si pentru verificarea conformitatii in ceea ce priveste respectarea criteriilor microbiologice si fizico-chimice ale alimentelor.

DSVSA GIURGIU

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER