20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DUNĂREA – LA COTA DE INUNDAȚIE ÎN PORTUL GIURGIU

Fluviul Dunărea a atins, luni, în zona portuară, cota de inundaţie de 640 de centimetri şi are în continuare tendinţă de creştere, a informat Căpitănia Portului Giurgiu.

„Cotele apelor Dunării au ajuns luni la 640 de centimetri, cât este de cota de inundaţie, iar tendinţa este în continuare de creştere. Navigaţia în Portul Giurgiu se desfăşoară normal”, au spus reprezentanţii Căpităniei Portului Giurgiu.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu, în localităţile riverane fluviului Dunărea – Giurgiu, Găujani, Vedea, Malu, Slobozia, Oinacu, Gostinu, Băneasa, Prundu şi Greaca autorităţile sunt în alertă, însă până în prezent „nu s-au înregistrat infiltraţii sau afectări ale digurilor de apărare”. Aproape trei mii de hectare de pădure sunt afectate de ape în zona inundabilă.

Judeţul Giurgiu se află sub avertizare hidrologică de cod portocaliu, până la data de 31 martie, pe Dunăre, sector aval Gruia – amonte Giurgiu, pentru creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

www.agerpes.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER