27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DUPĂ APROAPE UN AN, ELEVII SE REÎNTORC ÎN BĂNCI, DE LUNI. NU TOȚI, ÎNSĂ, ȘI NU ÎN ORICE CONDIȚII! CARE ESTE SITUAȚIA LA GIURGIU?

Prima zi a celui de-al doilea semestru din anul școlar 2020-2021 este ziua în care, după aproape un an, elevii se reîntorc, fizic, la școală.

Anunțul a fost făcut marți după-amiază, de președintele Klaus Iohannis, care a precizat, însă, că decizia revenirii la școala în format fizic se ia în funcție de binecunoscutul indice care arată rata de incidență a cazurilor Covid la mia de locuitori.

Astfel, în funcție de aceasta, sunt valabile, în continuare, trei scenarii:

  • Scenariul verde – cel în care toţi elevii participă la ore – se va aplica în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor este de până la 1 la mie.
  • Scenariul galben – în care merg la cursuri copiii de grădiniţă, clasele I-IV, copiii din clasa a VIII-a şi cei din clasa a XII-a – se va aplica la o rată de infectare cuprinsă între 1 şi 3 la mie.
  • Scenariul roşu – în care merg la cursuri doar copiii de grădiniţă şi cei din clasele I-IV – se aplică la o incidenţă cumulată cuprinsă între 3 şi 6.

Localităţile unde sunt mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori intră în carantină, iar elevii şi preşcolarii vor trece cu toţii în online.

În zilele următoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, pentru a analiza evoluția cazurilor Covid în județ și a stabili rata de incidență, în funcție de care se va decide cum vor funcționa școlile în fiecare localitate.

Dacă școala ar începe mâine (miercuri, 3 februarie), toți elevii din municipiu ar participa, fizic, la ore, pentru că rata de incidență este de 0,84 la mia de locuitori (per total județ, acest indicator era, marți, de 0,90).

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER