17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DUPĂ UN COD ROȘU, EMIS PENTRU NORDUL JUDEȚULUI JOI DIMINEAȚĂ, ÎN GIURGIU ESTE COD PORTOCALIU

Timp de aproape o oră, joi dimineață, mai  multe localități din nordul județului s-au aflat sub avertizare de cod roșu de averse; nu au existat urmări grave, dar au fost curți și case inundate în zonă.
La ora 10, ANM a emis o altă avertizare, de data aceasta, de cod portocaliu, valabilă până la ora 21. Potrivit meterologilor, în acest interval sunt prognozate ploi abundente în județele Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman, iar în nordul și estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.
Ca de obicei, în astfel de situații, pompierii de la ISU vin cu o serie de recomandări utile:
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER