27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

E „DE RĂU”: AM PUTEA AVEA COD ROŞU DE CANICULĂ LA SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ!

Dacă miercuri, Giurgiu nu a fost inclus în lista judeţelor intrate sub atenţionare meteo de caniculă, de joi, situaţia de schimbă. În rău! Asta pentru că temperaturile continuă să crească şi nu se opresc până duminică.

Potrivit siteului freemeteo.ro, joi, la Giurgiu sunt anunţate maxime de 39 de grade la umbră, cer parţial noros şi disconfort termic accentuat. Nici noaptea nu ne va aduce răcorirea dorită, pentru că mercurul din termometre nu scade sub 22 de grade.

Vineri, se menţin aceleaşi condiţii: maxime de 38-39 grade la umbră, dar, spre deosebire de joi, cerul va fi senin şi soarele arzător. Vineri noapte, minimele se încadrează în jurul valorii de 24 de grade Celsius.

Cel mai rău va fi, însă, sâmbătă, când, dacă se vor adeveri prognozele, Giurgiu ar trebui să fie sub cod roşu, fiind anunţate maxime de 44 de grade la umbră, în timp ce noaptea, minimele vor fi de 27 de grade.

Duminică, însă, căldura din zilele anterioare se „răzbună”: sunt prognozate furtuni puternice, ploi în aversă şi descărcări electrice. Mercurul din termometre scade considerabil, comparativ cu ziua precedentă, fiind prognozate maxime de „doar” 33 de grade.

Surpriza plăcută vine luni, când meteorologii spun că va ploua – liniştit, însă – şi că vom avea maxime de 20 de grade.

Până atunci, însă, se pare că avem de înfruntat câteva zile cu adevărat „de foc”,zile în care cu toţii ar trebui să ţinem cont de recomandările obişnuite ale medicilor pentru astfel de perioade.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER