18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”EFECTUL BOLINTIN”: POLIȚIȘTI CERCETAȚI DISCIPLINAR, CONCURSURI DE ANGAJARE PE POSTURILE VACANTE, ANCHETĂ A IGPR LA INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE GIURGIU

Mai mulţi poliţişti din Giurgiu sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după revolta de miercuri seară din Bolintin-Vale, provocată de faptul că un şofer a fost ucis în urma unui conflict cu bărbaţi de etnie romă, potrivit Realitatea Plus. În paralel, la o sedință de urgență la Ministerul de Interne, s-a dispus suplimentarea forțelor de ordine trimise în zonă, au declarat surse pentru Realitatea Plus

Astfel, vor mai fi aduși aproximativ 20 de polițiști și jandarmi, pentru ca mai apoi, potrivit surselor citate de Realitatea Plus, se vor organiza concursuri pentru angajarea unor polițiști pe posturile vacante.

Mai mulți polițiști în Giurgiu sunt cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu, iar conducerea Poliției Române a cerut șefilor IPJ Giurgiu un raport complet, inclusiv în legătură cu plângerile care ar fi fost depuse și nu au fost luate în seamă, a declarat la Realitatea Plus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Protestele împotriva comunității rome din Bolintin a izbucnit miercuri seară, după ce șoferul unui microbuz, lovit în cap cu o dală de beton, a murit la spital, la câteva zile după incident.

Autorul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei, a transmis Poliția.

www.realitatea.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER