28 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ELEVII DE LA BOLINTIN AU AVUT POSIBILITATEA DE A EXPERIMENTA – VIRTUAL – EFECTELE DROGURILOR

La data de 19 octombrie a.c., in intervalul orar 09.00 – 13.00, polițiști din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în colaborare cu reprezentanți C.P.E.C.A. Giurgiu și cei ai Autorități Vamale Române – Direcția de Coordonare Control Vamal – Divizia Canină, au desfășurat o activitate cu caracter informativ – preventiv, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din orașul Bolintin Vale.

Pe parcursul desfășurării activităților, elevilor le-au fost prezentate modalitățile de prevenire a consumului de droguri, efectele acestor substanțe, precum și serviciile specializate de asistență oferite, fiindu-le înmânate pliante educationale.

Polițiștii Serviciului Rutier au prezentat aparatul drugtest din dotare, precum și legislația referitoare la consumul substanțelor interzise de către conducătorii auto, dar și aparatul alcooltest.

Reprezentanții Autorității Vamale au prezentat trei exemplare canine, care sunt  specializate în depistarea drogurilor, tutunului și a sumelor de bani.

Reprezentantul C.P.E.C.A. Giurgiu a organizat exerciții demonstrative cu elevii, folosind ochelari care induc starea specifică consumului de droguri și alcool.

Scopul acestei activități a fost conștientizarea pericolului la care se expun tinerii care aleg să consume droguri sau alcool, precum și efectele negative pe care aceste substanțe le au asupra organismului.

La activitate au participat 630 elevi și 25 de cadre didactice.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor mai organiza astfel de activități în perioada următoare, în alte unități de învățământ de pe raza de competență.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER