16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„ENIGMA” COZILOR DE TIRURI DE PE DN 5, DEZLEGATĂ DE POLIŢIA DE FRONTIERĂ

O coadă uriașă de mașini s-a format în PTF Giurgiu-Ruse, pe DN 5 Giurgiu-București, după ce pe teritoriul Bulgariei au intrat în vigoare modificări la legea circulației pe drumurile publice

Potrivit noilor norme rutiere bulgărești, călătoria în țara vecină poate continua numai după ce se efectuează plata taxei pentru drumuri la unitățile speciale amplasate în punctele de frontieră. „Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 01.02.2017, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin. Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care autovehiculul face parte, doar la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a Republicii Bulgaria”, se arată în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

Se stă și câte două ore la coadă

În prezent, cozile pe DN 5 Giurgiu-București formate din camioane care așteaptă trecerea frontierei ajung dincolo de localitatea Frătești, situată la aproximativ zece kilometri de punctul de frontieră. Purtătorul de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei, a confirmat faptul că astfel de cozi se întâlnesc acum pe toată partea de sud a României, la trecerea spre Bulgaria, deoarece până acum vignietele de călătorie pe drumurile din țara vecină se puteau achiziționa de oriunde de pe teritoriul acesteia. Ghișeele pentru plata taxei au fost amplasate imediat după efectuarea controlului de frontieră pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar, iar timpul de așteptare pentru trecerea frontierei în Bulgaria prin PTF Giurgiu-Ruse a fost pe parcursul zilei de joi și de două ore, a menționat sursa citată.

Doar șoferii camioanelor peste 7,5 tone pot plăti cu cardul

Autoritățile bulgare au informat că plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, iar la autoturisme se poate efectua în euro, leva sau cu card bancar. Până în momentul de față, Agenția Vamală Bulgară a înființat pentru plata taxei de drumuri două unități la PTF Giurgiu-Ruse și câte o unitate la PTF Vidin-Calafat, PTF Silistra-Ostrov, PTF Kardam—Negru Vodă și PTF Duran Kulak—Vama Veche.

www.evz.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER