18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ESTE OFICIAL: DECLARAȚIA PENTRU TAXA DE HABITAT, DEPUSĂ DOAR ÎN CAZURI SPECIALE

Așa cum era de așteptat, consilierii locali au decis astăzi, în ședință de îndată, că declarațiile pentru taxa de habitat nu mai trebuie depuse decât în cazul în care au intervenit modificări în ceea ce privește numărul de persoane din gospodărie, comprativ cu declarațiile depuse în 2014. În plus, au mai fost făcure modificări și în ceea ce privește categoriile de persoane scutite de la plata acestei taxe.

Iată cum sună comunicatul de presă oficial legat de acest subiect:

”Consilierii locali au aprobat astăzi, în unanimitate, câteva modificări și completări la HCL nr. 40/13.02.2019 menite să simplifice procedura de depunere a declarației privind taxa de habitat și să evite aglomerația la ghișeele DITL.

Astfel, în urma modificării art. 5, alin. (4) din Regulamentul pentru instituirea taxei de habitat, vor depune declarația în vederea stabilirii taxei de habitat doar proprietarii de locuințe care nu se află în evidența D.I.T.L. Giurgiu cu numărul de persoane declarat sau a căror situație privind numărul de persoane ce locuiesc la adresa respectivă s-a schimbat:
“Proprietarul locuinței are obligația depunerii declarației în vederea stabilirii taxei de habitat doar dacă nu se află în evidența D.I.T.L. Giurgiu cu numărul de persoane declarat sau dacă aceasta nu mai corespunde situației actuale. Declarația va cuprinde numărul persoanelor care locuiesc la adresa respectivă (membrii de familie, rude, chiriași, flotanți etc). În cazul chiriașilor obligația depunerii declarației revine proprietarului imobilului sau administratorului. Modelul de declarație va putea fi ridicat de la compartimentul de specialitate sau de pe site-ul Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu”.

De asemenea, în categoriile de persoane scutite de la plata taxei de habitat, conform legii, vor intra și însoțitorii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, ai persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, pe lângă:
– veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război;
– persoanele prevăzute la art. 1 din Decretul –Lege nr. 118/1990, republicat cu modificările și completările ulterioare și persoanele fizice prevăzute la art. 1 din OG 105/1999, cu modificările și completările ulterioare;
– persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER