19 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ESTE OFICIAL: LUCRĂRILE PE PODUL PRIETENIEI ÎNCEP PE 10 IULIE, DAR PODUL NU SE ÎNCHIDE!

În cursul acestei dimineți, Centrul Comun de Contact Giurgiu a informat ITPF Giurgiu despre faptul că în data de 10 iulie 2024 vor fi demarate lucrările de reparații pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfășura zilnic timp de 10-12 ore în timpul zilei, nefiind introdusă oprirea totală a traficului, procesul de lucru urmând să fie organizat și desfășurat astfel încât, autovehiculele șă circule treptat pe ambele sensuri. Pe perioada reparațiilor, circulația se va desfășura pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Având în vedere că traficul prin PTF Giurgiu se va desfășura cu dificultate, menționăm faptul că la nivelul instituţiei vor fi luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere.

În acest context, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria, după cum urmează:

pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC); 

pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);

pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);

pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone,  iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, vor fi suplimentate atât arterele de control, cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, menționăm că polițiștii de frontieră vor acționa în baza unui plan de măsuri în cooperare cu instituțiile publice în domeniul ordinii și siguranței publice și vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

ITPF GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER