19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EVADAREA DE LUNI L-AR PUTEA COSTA FUNCȚIA PE DIRECTORUL PENITENCIARULUI GIURGIU

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a propus ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, emiterea ordinului de încetare a exercitării atribuţiilor de serviciu pentru directorul Penitenciarului Giurgiu, Marius-Lucian Fulga, în urma analizei dispuse la această unitate, după ce un deţinut a evadat, luni, fiind prins la scurt timp.

„În urma analizei dispuse la Penitenciarul Giurgiu, ulterior evadării înregistrate de unitatea de detenţie, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a propus domnului Cătălin-Marian Predoiu, Ministrul Justiţiei, emiterea ordinului de încetare a exercitării atribuţiilor de serviciu în funcţia de director, pentru domnul comisar şef de poliţie penitenciară Marius-Lucian Fulga, director al Penitenciarului Giurgiu”, potrivit unui comunicat al ANP.

Un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu, care a evadat luni în timp ce lucra în proximitatea zonei de acces în unitate, a fost prins rapid şi reîncarcerat.

„Luni, (…) în jurul orei 12,50, Penitenciarul Giurgiu a înregistrat evadarea unei persoane private de libertate care desfăşura activităţi lucrative în proximitatea zonei de acces în unitate. Administraţia locului de deţinere a sesizat de îndată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, echipajele mobilizându-se cu rapiditate şi profesionalism. Astfel, persoana în cauză a fost identificată şi capturată pe raza municipiului Giurgiu şi reîncarcerată la ora 13,20”, anunţa, anterior, în cursul zilei de luni, ANP.

Cauzele şi împrejurările producerii evenimentului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate. Despre eveniment s-au trimis informări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea unei analize la faţa locului de către şefii Direcţiilor Inspecţie Penitenciară şi Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, adăuga ANP.

www.stiripesurse.ro

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER