20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EVALUAREA NAȚIONALĂ, SUSȚINUTĂ ÎN 63 DE CENTRE DE EXAMEN ÎN JUDEȚ

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu informează că examenul de evaluare  națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în 63 de centre de examen pentru 1622 de candidați, toți din seria curentă, dintre aceștia 1112 fiind din mediul rural  și  510 din mediul urban.

Calendarul examenului:

Marti, 22 iunie 2021 Limba și literatura română-proba scrisă

Joi, 24 iunie 2021 Matematica – probă scrisă

Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29 iunie 2021 (până la ora 14:00)

Depunerea contestațiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00)

Soluționarea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021

Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021

Alte precizări importante pentru elevi, cu privire la  examenul de Evaluare Națională, 2021:

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale. Toate probele scrise sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect;

La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect;

La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei și nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază;

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect;

La figurile geometrice de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvare.

Pentru absolvenții claselor a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/valori ale temperaturii peste limitele admise) sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu s-au putut prezenta la probele Evaluării Naționale, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naționale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, prezentând un certificat medical.

Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susține, conform calendarului: 5 iulie 2021-proba la Limba și literatura română, 6 iulie 2021- proba la Matematică, 7 iulie 2021 –proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate la etapa specială vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de  Evaluare Națională 2021: Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Giurgiu – 0800 816 246.

Se vor respecta măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, aprobate prin Ordinul nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, cu modificările și completarile ulterioare.

 
ISJ Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER