26 noiembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EXPERIMENT INEDIT AL POLIȚIEI: OCHELARI CARE SIMULEAZĂ STAREA INDUSĂ DE CONSUMUL DE ALCOOL ȘI DROGURI

Ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool în concentraţie de 1,3 la mie în aerul expirat, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, şi un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri au fost oferiţi spre încercare tinerilor din Bolintin Vale, de către poliţiştii giurgiuveni în cadrul unei acţiuni de prevenire a consumului şi traficului de droguri.

„La data de 31 iulie, în intervalul orar 12,00-22,00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Secţiei de Poliţie Rurală Bolintin Vale şi cei din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţii CPECA au desfăşurat activităţi de prevenire a traficului şi consumului de droguri, în spaţiile publice intens circulate, respectiv parcuri, pieţe, centre comerciale, baruri, terase din oraşul Bolintin Vale.

Întrucât principala categorie de populaţie vulnerabilă la consumul de droguri o constituie tinerii, care sunt mult mai deschişi să încerce noi experienţe, acţiunile au vizat, în cea mai mare parte, această categorie.

Astfel, în vederea conştientizării tinerilor cu privire la pericolele la care se expun prin consumul de substanţe psihoactive sau alcool, reprezentanţii CPECA au prezentat tinerilor un tip de ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool în concentraţie de 1,3 la mie în aerul expirat, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, şi un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri”, se arată luni într-un comunicat de presă al de IPJ Giurgiu.

Activităţi de informare au fost desfăşurate şi în localurile publice, iar angajaţii acestora au fost informaţi cu privire la legislaţia incidentă acestui domeniu, precum şi cu privire la importanţa semnalării faptelor antisociale la care sunt martori sau de care iau cunoştinţă.

O altă categorie de beneficiari au fost adulţii întâlniţi în locurile publice, cărora li s-a solicitat să se implice în viaţa copiilor lor prin oferirea unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, supravegherea permanentă a activităţii şi anturajului acestora şi prin implementarea unor valori şi norme sociale corecte.

În cadrul activităţii au fost oferite informaţii menite să conştientizeze tinerii şi nu numai, în privinţa riscurilor şi consecinţelor negative ale consumului de droguri şi substanţe psihoactive, consecinţele asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale sau sociale, discutându-se totodată şi despre prevederile legislative în materia traficului şi consumului de droguri.

Scopul acţiunilor desfăşurate este conştientizarea tinerilor, şi nu numai, în privinţa riscurilor şi consecinţelor negative ale consumului de droguri şi substanţe psihoactive, consecinţele asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale sau sociale.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER