27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EXPLOZIV! MOARTEA TÂNĂRULUI DIN CARTIERUL POLICLINICĂ AR FI PUTUT FI EVITATĂ?

Se pare că răspunsul este DA. Asta, dacă Poliția și-ar fi făcut datoria…

De ce? Pentru că, pe 10 august, cu doar trei zile înaintea crimei, cei patru indivizi răspunzători de această tragedie – cunscuți ca traficanți de droguri – erau urmăriți, opriți și reținuți de jandarmi, care, la percheziția mașinii în care i-au prins pe cei patru dealeri, au găsit o armă de foc (un pistol) și două cuțite.

Numai că, potrivit legii, jandarmii nu aveau competențe într-un astfel de caz și, respectând aceeași lege, i-au predat pe cei patru (cu tot cu micul ”arsenal” găsit asupra lor) Poliției, mai exact Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IJP Giurgiu, serviciu care, de relativ puțin timp, este condus de Răzvan Tretin, îmăuternicit pe această funcție.

Iar ofițerii de aici au considerat – probabil – că indivizii nu prezintă vreun pericol, așa că nu au crezut că este necesar să îi rețină ori să ia vreo altă măsură împotriva lor.

La trei zile după această ”aventură”, cei patru ”dădeau lovitura” și îl omorau pe tânărul de 22 de ani, iar acum, doar cel care a comis, efectiv, crima, este arestat, complicii lui fiind, în continuare, în libertate…

 

În aceste condiții, se poate spune că acea crimă ar fi putut fi evitată?

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER