8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EXPOZIȚIE DE PAȘTE LA IZVOARELE

Sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 11:00, Asociația React, în parteneriat cu Primăria Comunei Izvoarele și Școala Gimnazială Nr. 1 Izvoarele, organizează expoziția de Paște Art&Deco, în satul Izvoarele (jud. Giurgiu), pe esplanada din fața Primăriei. În cadrul evenimentului vor fi expuse obiecte, decorațiuni și picturi cu tematică dedicată sărbătorii Paștelui, realizate cu migală și pasiune de copiii din comuna Izvoarele la atelierele creative organizate prin proiectul „Note pentru Viitor”.

Atelierele creative (pictură, croitorie, origami/art&craft, fotografie etc.) reprezintă doar o mică parte din intervenția întreprinsă de Asociația React în comuna Izvoarele, prin proiectul „Note pentru Viitor”, cu scopul de a preveni și reduce abandonul școlar și pentru a crește șansele copiilor la o educație de calitate și o viață mai bună. Alte activități organizate prin proiect sunt: meditații la matematică și limba și literatura română pentru elevii din clasele a IV-a și a VIII-a, serbări școlare cu premii, donații de haine și rechizite școlare, ateliere de experimentare științifică în cadrul cărora copiii construiesc și programează roboți cu ajutorul unor kituri speciale, cursuri de educație sanitară și prim ajutor.

Prin acest proiect, școala din satul Izvoarele a primit mobilier școlar nou (50 de pupitre cu scaune), laboratorul de informatică a fost dotat cu 15 calculatoare, iar în satul Radu Vodă a fost înființat un centru educațional comunitar pentru desfășurarea activităților, în cadrul căruia am dotat și o mică bibliotecă, printr-o campanie publică de donații.

Tot în cadrul acestui proiect se asigură şedinţe de consiliere psihologică pentru copii şi părinţi, cu scopul de a identifica la timp situaţiile problematice în vederea prevenirii abandonului şcolar. Experţii proiectului au realizat şi vizite la domiciliul familiilor ale căror copiii se afla într-un astfel de risc, pentru a le cunoaşte mai bine situaţia, pentru a încuraja participarea copiilor la cursuri şi pentru a găsi soluţii concrete de sprijin.

În scopul implicării părinţilor în educaţia copiilor şi pentru o mai bună conştientizare a importanţei acesteia, implementăm şi un program de educaţie parentală tip „Școala părinţilor”, susţinut de o campanie locală pentru promovarea educaţiei. Expoziţia organizată sâmbătă face parte din această campanie, prin care dorim să stimulăm participarea copiilor la activităţi educative prin prezentarea unor rezultate concrete, creative, obținute în cadrul proiectului.

 „Note pentru Viitor” este un proiect implementat de Asociaţia React în comunele Biertan (jud. Sibiu) şi Izvoarele (jud. Giurgiu), cu scopul de a reduce şi preveni abandonul şcolar timpuriu şi de a susţine accesul egal la educaţie de calitate pentru 735 de copii (dintre care 184 de etnie romă) din cele două localităţi.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER