9 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

EXTREME LA CENTRUL DE TRANSFUZIE GIURGIU: ANGAJAȚII FAC APEL LA GIURGIUVENI SĂ NU MAI DONEZE!

De ani de zile, angajații Centrului de Transfuzie Sanguină Giurgiu se plâng, constant, de lipsa donatorilor; aproape zilnic, pe paginile de pe rețelele de socializare ale Centrului apăreau apeluri (uneori, disperate) către giurgiuveni să vină să doneze. 

Odată cu majorarea semnificativă (de patru ori) a valorii tichetelor ce se oferă pentru donarea de sânge – de la 1 ianuarie, valoarea este de 280 de lei – situația de la Centrul de Transfuzii Giurgiu a ajuns exact la polul opus: acum, sunt prea mulți donatori!

De aceea, acum, pe pagina oficială a Centrului nu mai apar apeluri pentru donare de sânge, ci, dimpotrivă, giurgiuvenii cu anumite grupe de sânge sunt anunțați să NU mai vină să doneze!

Stimați donatori,

Având în vedere numărul foarte mare de persoane care s-au prezentat la donare de la începutul anului 2024, capacitatea de procesare și stocare a componentelor sanguine a fost depășită.

Astfel, pentru a evita expirarea și rebutarea pungilor de sânge și pentru că există stoc excedentar pe grupele 0 pozitiv și A pozitiv, începând cu data de 19.01.2024 îi rugăm pe donatorii care au aceste grupe de sânge să revină la donare începând cu 05.02.2024.

Dacă vor interveni schimbări, vom comunica de îndată.

Sperăm ca această situație să nu vă facă să renunțați la gestul de a dona sânge !

Ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere !

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER