18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FĂRĂ STARE DE ALERTĂ, FĂRĂ IZOLARE ȘI CARANTINĂ!

Odată cu ridicarea stării de alertă, la miezul nopții dintre marți și miercuri, izolarea și carantinarea persoanelor pozitivate la coronavirus ori care au venit în contact cu persoane infectate nu mai poate fi impusă. Există însă o recomandare pentru acestea.

Marți a fost adoptată și o Hotărâre de Guvern prin care se abrogă măsura carantinării.

Asta înseamnă că nu mai este obligatorie carantinarea personelor care intră în România fără certificat de vaccinare, test PCR sau document care să ateste trecerea prin boală și nici izolarea celor confirmate cu COVID ori a celor care au venit în contact cu persoane infectate.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a spus însă că testarea la cel mai mic semn de boală și izolarea persoanelor diagnosticate cu COVID rămân necesare și după ridicarea restricțiilor și le recomandă puternic.

Persoanele care se autoizolează nu vor mai fi însă controlate de autorități. Ministrul sănătății a mai recomandat, după ridicarea tuturor restricțiilor, în noaptea de marți spre miercuri, purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, în transportul în comun și în școli, dar și evitarea spațiilor aglomerate, indiferent că sunt închise sau deschise, pentru a evita creșterea cazurilor COVID.

Ministrul sănătății a mai recomandat, după ridicarea tuturor restricțiilor, în noaptea de marți spre miercuri, purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, în transportul în comun și în școli, dar și evitarea spațiilor aglomerate, indiferent că sunt închise sau deschise, pentru a evita creșterea cazurilor COVID.

România a ieșit, miercuri,  din starea de alertă, ceea ce înseamnă că nicio restricție anti-COVID nu mai este valabilă. Altfel spus, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în niciun loc, ci doar recomandată, iar accesul în centrele comerciale va fi permis fără certificat verde. Totodată, evenimentele private vor fi permise, iar barurile, restaurantele și magazinele nu vor mai avea program restricționat.

România a intrat în stare de urgență pe 16 martie 2020 și a trecut apoi în stare de alertă în mai 2020.

www.libertatea.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER