27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FILOLOGIA, MAI CĂUTATĂ DECÂT INFORMATICA, LA ADMITEREA ÎN LICEU 2018

După ce luni au fost publicate rezultatele repartizării în liceu, au apărut mai multe rapoarte și statistici. Unul dintre acestea vizează ultima medie de admitere la diverse profiluri și specializări.

Așa cum era de așteptat, cea mai mare ultimă medie cu care s-a intrat a fost înregistrată la Colegiul ”Ion Maiorescu”, însă nu la Matematică-Informatică, ci la Filologie, unde ultimul admis a avut media 7,94.

Topul celor mai bune medii de admitere este completat de alte două specializări ale aceluiași Colegiu Maiorescu: Matematică-Informatică – 7,74- și Științe Sociale – 7,35.

Și dacă, de obicei, la concurență cu ”Maiorescu” era Liceul ”Tudor Vianu”, anul acesta lucrurile s-au schimbat, pe următoarele locuri în acest ”clasament” fiind două specializări ale Liceului Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, din Bolintin: Economic – 6,90 și Filologie – 6,48.

În celălalt ”capăt” al clasamentului admiterii 2018 se regăsește Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu”, din Giurgiu, profilul Tehnic, specializarea Mecanică, unde nu a fost ocupat niciunul din cele 28 de locuri disponibile.

De altfel, potrivit acelorași statistici publicate pe siteul Ministerului Educației, în liceele din județ au rămas neocupate peste 250 de locuri.

Este vorba atât de licee din municipiu, cât și de cele din mediul rural. Nu se pune, însă, problema locurilor rămase neocupate la liceele de prestigiu: Colegiul ”Ion Maiorescu” sau Liceul ”Tudor Vianu”, dar nici la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, din Bolintin.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER