18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FINAL DE PROIECT TRANSFRONTALIER LA CONSILIUL JUDEȚEAN

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a participat astăzi, 11.02.2022, la conferința finală a proiectului “INVESTIŢII PENTRU SIGURANŢA RUTIERĂ ŞI ÎMBUNĂTĂŢIREA CONECTIVITĂŢII ÎNTRE MUNICIPALITATEA RUSE ŞI JUDEŢUL GIURGIU LA REŢEAUA DE TRANSPORT TEN-T”.
Managerul proiectului, Cristina Ingeaua, a prezentat etapele implementării de către partea română.
Proiectul a avut ca obiectiv general îmbunătățirea accesibilității și securității rutiere în regiunea transfrontalieră şi îmbunătățirea conectivității între municipalitatea Ruse și județul Giurgiu la reţeaua de transport TEN-T.
Au fost achiziționate echipamente pentru Direcția Județeană de drumuri Giurgiu, aflată în subordinea Consiliului Județean Giurgiu, pentru realizarea lucrărilor de întreținere periodică și curentă a drumurilor județene, păstrarea condițiilor bune de drum și asigurarea unui nivel ridicat de fluență și siguranță în trafic prin realizarea de reparații drumuri județene și executarea lucrărilor de întreținere periodică și curentă pe drumurile județene specifice conectate la rețeaua TEN-T. Echipamentele au fost date în folosință gratuită Direcției județene de drumuri Giurgiu și sunt utilizate în scopul pentru care au fost achiziționate prin proiect.
De asemenea, au fost achiziționate în cadrul proiectului echipamente pentru fluidizarea traficului transfrontalier și creşterea securității rutiere în județul Giurgiu – echipamente de semnalizare rutieră, pentru fluidizarea traficului la frontieră, în vederea creșterii siguranței rutiere și mobilității la frontieră. Echipamentele au fost date în folosință gratuită beneficiarilor finali – ITPF Giurgiu și IPJ Giurgiu – Serviciul Rutier si sunt utilizate în scopul pentru care au fost achiziționate prin proiect – anunță vineri reprezentanții Consiliului Județean.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER