27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„FIOROŞII” LUPTĂTORI DE LA S.A.S – ANTRENAMENTE SPECIALE

Luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Giurgiu au reputația de a fi cei mai de temut din cadrul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu. Poate că acest lucru de datorează modalităților de intervenție și de acțiune, pregătirii fizice și tactice, antrenamentelor „fără sfârșit” și tragerilor speciale.

Vorbim de un serviciu specializat al I.P.J. Giurgiu care are ca principale îndatoriri să îndeplinească misiuni cu grad sporit de risc, să intervină în sprijinul altor structuri pentru menținerea ordinii publice pe raza localităților urbane și rurale, să prevină și să combată infracționalitatea și faptele contravenționale.

Pentru îndeplinirea misiunilor, o parte însemnată din activitatea acestora se concretizează în lungi și istovitoare ședințe de pregătire fizică și exerciții tactice, trageri sau alte activități specifice care, prin repetabilitate, perfecționare și diversitate îi fac să fie pregătiți pentru orice situație.

Zilnic, pregătirea fizică individuală, tehnicile de autoapărare și activitățile colective îi mențin în formă, iar tacticile, care de cele mai multe ori se desfășoară în baza unor scenarii bazate pe cazuri reale, îi perfecționează, pentru a fi cei mai buni  dintre polițiști. Spunem asta pentru că ei sunt cei care intervin cu operativitate pentru luarea primelor măsuri în cazul producerii unor evenimente grave, atacuri îndreptate împotriva unor obiective sau persoane, ei sunt cei care acționează împotriva unor infractori foarte periculoși sau înarmați sau ca sprijin și protecție pentru ceilalți polițiști din structurile operative.

În ultima săptămână, luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Giurgiu au desfășurat două astfel de antrenamente fizice și tactice, simulând și perfecționând tehnici și modalități de intervenție în situații reale – anunţă, într-un comunicat de presă, reprezentanţii IJP Giurgiu.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER