4 decembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„FIRMA DE EXERCIŢIU” LE ADUCE ELEVILOR DE LA LICEUL „ION BARBU” ŞASE CALCULATOARE NOI

Proiectul ”Firma de exercițiu – din virtual în real” al Liceului Tehnologic Ion Barbu din Giurgiu a fost selectat printre câștigătorii programului „Toată lumea intră în jocul educației IT”, derulat de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere.

Astfel, unitatea de învățământ va primi 6 calculatoare, care vor susține aplicarea proiectului. Firma de exercițiu este o metodă inovativă de învățare, în care sunt simulate activitățile și procesele dintr-o firmă reală, în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial al elevilor.

În total, 23 de școli și licee, o bibliotecă, 8 ONG-uri și o instituție socială din 9 județe sunt beneficiarii celor 400 de calculatoare recondiționate donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere cu susținerea companiilor grupului Enel în România, pentru reducerea decalajului informatic în comunitățile defavorizate ale României.

Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile Enel în România a venit în sprijinul organizațiilor  din comunitătile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate în special copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.

Cele 33 de proiecte premiate în cadrul concursului se adresează prioritar copiilor și tinerilor cu posibilități financiare reduse, cu risc de abandon școlar, cerințe educaționale speciale, instituționalizați, cu dizabilități sau alte vulnerabilități.

Lista completă a laureaților este disponibilă online, pe site-ul www.educlick.ro .

Beneficiarii au fost selectați în urma evaluării de către juriul format din reprezentanții companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute).

În total, un număr estimat de 4.650 de copii și tineri și circa 220 de adulți și vârstnici (în cadrul proiectelor intergeneraționale) vor beneficia de cele 400 de echipamente IT complete oferită în această ediție.

Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » face parte din programul național de solidaritate digitală Educlick. Din 2009, Ateliere Fără Frontiere a donat prin acest program 10.000 de calculatoare către 2.000 instituții de invătămant și organizații nonprofit. Astfel, 300.000 de copii și tineri defavorizați au primit o nouă sansă de a se integra mai ușor, de a avea acces la informație  și de a-și dezvoltă abilitătile digitale.

Pentru că fiecare copil are dreptul la o educație de calitate!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER