27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FIRMELE LUI BĂDĂLĂU – LUCRĂRI „LA NEGRU” PE (MULŢI) BANI PUBLICI DE LA CONSILIUL JUDEŢEAN!

PNDL a fost  robinetul fondurilor guvernamentale la care erau conectați baronii locali. La Giurgiu, regimul Bădălău și-a trimis căpușele pe teren, preluând numeroase lucrări publice, pe sume astronomice. Multe firme de partid au executat proiecte guvernamentale, la negru, evitând să se expună la licitațiile publice. Interfața la aceste mișcașuri au fost companii naționale, care erau sustenabile din punct de vedere financiar, dar care nu aveau utilaje și nu erau din județul Giurgiu. O bună acoperire asigurată aranjamentelor jupânilor județului, pe bani publici.

Un asemenea caz, nu și singurul, îl reprezintă lucrările efecutate de beizadeaua lui Bădălău, care, prin firma sa, SC NBG SRL,  a executat proiecte de infrastructură, la negru, după ce firme prietenoase, de partid, au câștigat licitațiile. Astfel, în august 2019, SC En Electric Proiect Office SRL, societate controlată de Mihai Tudose, fostul premier al României, a câștigat mai multe licitații în Giurgiu, organizate de Consiliul Județean pentru modernizarea de drumuri județene. Una dintre lucrări, între Ogrezeni și Malu Spart, pe  DJ 412 A. Proiect PNDL promovat de Guvernul Dăncilă pentru dezvoltarea infrastructurii rurale. Suma prevăzută în contract: 17 milioane de euro pentru 7,8 km de drum.

Sursele noastre ne-au declarat că nimeni nu a văzut un utilaj, pe teren, al firmei SC En Electric SRL. De asemenea, niciun reprezentant al acestei companii nu s-a sinchisit să vină la fața locului, măcar de ochii lumii.  În schimb, pentru executarea lucrării s-au prezentat camioanele și excavatoarele firmei NBG, controlată de Gabi Bădălău. Dar, potrivit unor surse din CJ, nu  există niciun act oficial semnat la Consiliul Județean Giurgiu, privind subcontractarea acestei lucrări.

După ce în decembrie 2019, firma lui Bădălău junior a decopertat întregul covor asfaltic, pentru  refacerea drumului județean, toate utilajele de la NBG au intrat în stand-bye, fiind parcate pe marginea drumului, ne-au mai spus sursele citate. Traversarea acestui drum a devenit pentru șoferi a devenit o adevărată aventură, în plină iarnă. Oamenii care treceau pe acolo înjurau de mama focului, dar nimeni nu era acolo să le spună ce se întâmplă.  Cine a răspuns pentru asemenea situație? Nicidecum firma lui Bădălău, pentru că nu figura în niciun document oficial privind sancționarea nerealizării lucrării. Iar firma lui Tudose, ia-o de unde nu-i!

Deabia în primăvară, utilajele lui Gabi Bădălău au început să se miște, iar lucrarea a fost efectuată cu mari întârzieri. Cine a răspuns pentru aceste întârzieri? Prinde orbul, scoate-i ochii! Mai mult, ne întrebăm, cine va răspunde pentru executarea garanției, în condițiile unor eventuale deficiențe apărute pe teren. Vine Măria Sa, SC Enel Electric să execute lucrările? Se pare că nu deține niciun utilaj pentru lucrări de infrastructură. Iar firma lui Bădălău se poate spăla pe mâini, foarte ușor și chiar legal.

Materialele folosite la refacerea covorului asfaltic pe DJ 412 A au fost aduse din curtea firmei SC NGB SRL din Bolintin Vale, care deține și o balastieră ce exploatează agregate minerale , direct din albia râului Argeș.

www.ancheteonline.ro

foto: facebook CJ Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER