27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FORȚE NOI LA ISU GIURGIU

Trei absolvenţi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti fac parte, de astăzi, din echipa salvatorilor giurgiuveni.

Prima zi din cariera de pompier a început cu depunerea jurământului militar, cunoaşterea colegilor, prezentarea noilor responsabilităţi şi a subunităţilor în care îşi vor desfăşura activitatea. Astfel, doi dintre subofiţeri au fost repartizaţi în cadrul Detaşamentului de Pompieri Bolintin Deal, iar unul în cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi.

În următoarele şase luni aceştia vor desfăşura misiuni sub tutela unor ofiţeri cu experienţă în gestionarea situaţiilor de urgenţă, astfel încât să se integreze cât mai uşor în colectivul din care fac parte, să cunoască situaţia operativă din judeţ şi să aplice tot ceea ce au învăţat în şcoala de subofiţeri şi pe perioada în care au desfăşurat stagiile de practică.

Informaţii suplimentare

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este instituţia de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, destinată formării iniţiale a subofiţerilor de pompieri şi protecţie civilă şi a maiştrilor militari auto.

Absolvenţii calificării „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă” dobândesc cunoştinţe şi abilităţi necesare în:

– acţiunile de intervenţie în situaţii de urgenţă;

– aplicarea nomelor de prevenire şi stingere a incendiilor;

– utilizarea autospecialelor de intervenţie;

– organizarea şi conducerea acţiunilor pentru limitarea şi înlăturarea efectelor dezastrelor;

– misiuni care presupun descarcerarea şi acordarea primului ajutor calificat.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER