22 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GATA CU VREMEA FRUMOASĂ! VIN PLOI, IAR TEMPERATURILE SCAD SIMŢITOR

După zilele frumoase şi calde de care ne-am bucurat în ultima perioadă, vremea schimbă „foaia” şi se transformă radical. Temperaturile scad şi meteorologii spun că ne aştepată ploi  însoțite de descărcări electrice.

VREMEA MARȚI 

Marţi, vremea devine în general instabilã si temperaturile scad fata de intervalul precedent în majoritatea zonelor. Este înnorat, temporar accentuat şi cad averse însoţite de descãrcãri electrice pe spaţii relativ extinse în vestul, sudul ţãrii, la munte şi local în rest. Pe arii restrânse, în Oltenia, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp. Izolat vor fi şi condiţii de grindinã. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile sunt mixte. Vântul sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu viteze mai mari în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în sudul litoralului şi 23 de grade în nord-vestul extrem al tarii. Pe litoral sunt si condiţii de ceaţã, conform Realitatea TV.

In Bucuresti, vremea devine instabilã – este înnorat temporar accentuat şi vor cadea averse, nu insemnate cantitativ si, posibil, însoţite de descãrcãri electrice. Vântul sufla moderat, cu unele intensificãri in a doua parte a zilei. Temperatura maximã, mai scãzutã decât în zilele precedente, se opreste la 15…16 grade.

In regiunile intracarpatice cerul se va innora progresiv si va ploua in Banat si Crisana si la munte dar izolat si in restul regiunilor. Pot fi cantitati de apa peste 15 l/mp cel mai probabil in Banat. Sunt si conditii de grindina. Maximele vor fi intre 14 grade in depresiuni si 22-23 de grade in nord-vest.

In sud, nori si ploi, pot fi si cantitati de apa mai mari de 15 l/ mp cel mai probabil in Oltenia Vintul se va intensifica, ca dealtfel in aproape toata tara. Iar temperatura scade. L amiaza vor fi 17 grade la Drobeta, 16 la Craiova si Rm Vilcea, 17 la Giurgiu si 14 la Buzau.

Ploua si in Dobrogea, bate vintul si se raceste. 14 grade maxima la Tulcea, 11 la Constanta, 9 grade la Mangalia.

In Moldova, azi, se mai arata un pic de soare doar in partea de nord a regiunii. Ploua si aici, pe arii restrinse, iar maximele scad fata de ieri : 18-20 de grade in jumatatea de nord si 14-15 grade in cea sudica.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, vremea se va menține în general instabilă. Va ploua pe arii relativ extinse în vestul, sudul țării si la munte și local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Izolat vor fi condiții de grindină. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări izolate.

Temperaturile mai scad astfel incit ajung în jurul mediilor climatologice -maximele se vor incadra între 11-12 grade pe litoral si 19 la Oradea.

In Bucuresti, miercuri cerul va fi temporar innorat, favorabil averselor însoțite de descărcări electrice. Ne trezim cu 5-7 grade dimineata, iar la amiaza nu se vor depasi 17 grade.

VREMEA JOI

Joi, in vest, centru si nord, vremea se va răci accentuat (maximele coboara sub valorile medii normale ale datei) si temporar va ploua pe arii extinse. În restul teritoriului regimul termic va fi in continuare apropiat de cel normal și mai ales spre seară, local, se vor semnala averse și descărcări electrice. În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor acumula cantitățile de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vest și la munte. Maximele, joi la amiaza, se vor încadra între 8-9 grade in depresiuni si in nordul Moldovei, si 18-19 grade in sud-est (Giurgiu, calarasi, Tulcea 18, Buc 19).

In Bucuresti, joi cerul va fi variabil, dar după-amiaza înnorările se vor accentua și vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Regimul termic va continua să fie caracterizat de valori în jurul mediilor climatologic specifice datei. 6-7 grade dimineata si 18-19 grade la amiaza.

www.realitatea.net

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER