27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GIURGIUVENII IES LA VOT. LA PATRU ORE DUPĂ DESCHIDEREA SECŢIILOR, GIURGIU ESTE ÎN TOPUL PREZENŢEI LA URNE

Cu aproape 18% din numărul total al alegătorilor care se prezentaseră la vot până la ora 11, Giurgiu ocupă locul al treilea în ţară ca prezenţă la vot, după Olt şi Teleorman.

Potrivit datelor oficiale, la ora 11, prezenţa la urne era de 17,53%, ceea ce înseamnă, în cifre, că votaseră 37.443 alegători din numărul total de 213.566.

Majoritatea celor care şi-au exercitat dreptul la vot în primele ore ale dimineţii provine din mediul rural – 29.081, în timp ce în cele două oraşe şi în municipiul Giurgiu votaseră, în total, 8.545 alegători.

În ceea ce priveşte incidentele şi sesizările electorale, Centrul de Comunicare Judeţean precizează:

[La nivelul judeţului Giurgiu, procesul de votare a început fără producerea unor incidente deosebite.

Până la această oră, au fost semnalate 10 incidente electorale sau de natură a afecta desfășurarea votului, incidente care nu s-au confirmat.

Cele mai frecvente sesizări au vizat posibile fapte de corupere a alegătorilor și adresarea de injurii, care au fost verificate cu celeritate.

Polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru apelarea fără motiv întemeiat a S.N.U.A.U.112 conform prevederilor OUG 34/2008 și adresarea de injurii și expresii jignitoare, conform prevederilor Legii nr. 61/1991.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER