28 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GIURGIUVENII NU MAI PLĂTESC TAXA DE POD LA TRECEREA ÎN BULGARIA, DIN 2018?

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat miercuri că, pentru anul 2018, tarifele exprimate în euro pentru utilizarea podului peste Dunăre, în sensul Giurgiu – Ruse, rămân neschimbate. Totodată, nivelul tarifelor exprimat în lei şi dolari este actualizat la cursul de 4,5993 lei/euro şi 1,1806 dolari/euro.

”Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că aceste tarife sunt exprimate în euro şi sunt actualizate anual în funcţie de cursul monedei euro, valabil pentru prima zi a lunii octombrie a anului în curs comunicat de Banca Centrală Europeană şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Acest curs este aplicat începând cu 1 ianuarie 2018, iar în prezent proiectul de ordin al ministrului transporturilor pentru aprobarea unor tarife aplicate de CNAIR se află pe circuitul de avizare, potrivit companiei. Totodată, CNAIR a anunţat că modificările propuse în prezentul proiect de ordin al ministrului transporturilor nu se referă la nivelul tarifelor, ci la exceptarea de la plată a unor categorii de transporturi.

Astfel, se actualizează excepţiile de la plata tarifelor pentru transporturile efectuate de către şi în interesul forţelor militare, în baza acordurilor la care România este parte. Totodată, se reconsideră unele categorii de vehicule exceptate de la plata tarifelor şi se reformulează unele paragrafe pentru o mai bună claritate a textului. ”Se introduce o nouă excepţie de la plata tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse pentru autoturismele deţinute în proprietate sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, de riverani”, se arată în comunicat, conform news.ro.

www.dcnews.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER