13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GREVĂ JAPONEZĂ ÎN TOATE PREFECTURILE, MIERCURI, 16 MARTIE

Angajații prefecturilor din toată țara, prin Sindicatul ,,Egalitate” aI Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, declară grevă japoneză.

La această acțiune vor participa peste 1.800 salariați care vor purta ca semn al acțiunii lor o banderolă albă pe braț în data de 16 martie 2022, la sediul instituțiilor prefectului din fiecare județ.

Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii nr.15312017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Considerăm că, salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autoritățior publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituliile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dîmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Instituția Prefectului – Municipiul București.

Președinte F.P.P.C. – Cosmin Ionuț Enescu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER