19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GUVERNUL CÎȚU PLĂTEȘTE NOTA DE PLATĂ PENTRU DEZASTRUL FINANCIAR PROVOCAT DE PSD ÎN JUDEȚUL GIURGIU

Guvernul Florin Cîțu a aprobat două proiecte de hotărâre care vizează alocarea de fonduri pentru județul Giurgiu din Fondul de Rezervă Bugetară. Liberalii sunt nevoiți să acopere găurile negre lăsate de administrația PSD.

18,7 milioane de lei a alocat Guvernul condus de Florin Cîțu pentru județul Giurgiu, prin două hotărâri de guvern.

Prima hotărâre vizează alocarea de 11,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare pentru două drumuri județene.

Este vorba de DJ 411 Limita Călărași – Clejani și DJ 603 Naipu – Comana. Pentru modernizarea celor două drumuri s-a primit, în 2011, respectiv 2012, finanțare europeană. La momentul respectiv, președinte al CJ era Dumitru Beianu (PNL). Dumitru Beianu s-a întors, între timp în funcție, dar a găsit drumurile nefinalizate, din cauza incompetenței administrației PSD.

În aceste condiții, exista riscul ca, nefinalizând în acest an aceste lucrări, România, să fie nevoită să dea înapoi Uniunii Europene întraga valoare a contractelor semnate, sumă cumulată care se apropie de 30 de milioane de euro.

De altfel, nota de fundamentare a hotărârii de Guvern este o adevărată radiografie a risipei din timpul administrației PSD: contracte rezilitate, lucrări degradate după întreruperea proiectelor, angajarea altor firme la doi ani după întreruperea lucrărilor.

A doua hotărâre vizează alocarea a 7,037 milioane de lei și a fost necesară pentru că administrația PSD a orașului Giurgiu nu a plătit facturile pentru salubrizare iar primarul liberal Adrian Anghelescu trebuie să prevină executarea silită.

Parlamentarii liberali din județul Giurgiu l-au convins pe premierul Florin Cîțu că este nevoie urgentă de aceste fonduri. ”În ambele cazuri, sunt situații urgente. Fără acești bani alocați de Guvernul liberal, proiectele de infrastructură și modenizarea județului ar fi fost abandonate, conturile Primăriei fiind blocate, iar banii primiți de Consiliu de la Uniunea Europeană ar fi trebuit returnați”, a declarat Maria Gabriela Horga, deputat PNL din Giurgiu.

”Sumele primite acum reprezintă a treia alocare pe care Guvernul liberal o aprobă pentru județul Giurgiu în doar șase luni (septembrie, decembrie, martie) și depășesc deja alocările pe care administrația Giurgiu le-a primit de la Guvernul PSD în 4 ani (2016 – 2019). Pas cu pas, plătim datoriile lăsate în urmă de o administrație iresponsabilă și pornim dezvoltarea județului Giurgiu”, a afirmat Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu.

Cum este posibil ca un județ precum Giurgiu, aflat între Capitala țării și Dunăre, cea mai importantă axă de transport fluvială din Europa, să fie unul dintre cele mai sărace din România și să fie înglodat în datorii? Găsim răspunsul dacă ne uităm cine au fost cei mai importanți oameni din județ în ultimii ani. Găurile negre lăsate de administrația PSD s-au produs în condițiile în care reprezentanții  acestui partid au ocupat, între 2016 și 2020, toate posturile cheie din județ . PSD a deținut președintele CJ (Marian Mina) primarul municipiului Giurgiu (Nicolae Barbu), destui parlamentari, reprezentanți ai unui partid aflat la guvernare, doi dintre ei, Bădălău și Cuc, ajunși și miniștri!

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER