27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

IARNA REVINE ÎN FORȚĂ: COD GALBEN DE NINSORI VISCOLITE, LA GIURGIU

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, astăzi, o atenţionare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, pentru perioada 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00. Conform meteorologilor, vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă neuniform şi consistent.

Pentru a preveni situaţiile de urgenţă, ISU Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri:

– Evitaţi deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă acest lucru nu este posibil, informaţi-vă, în prealabil, asupra condiţiilor de drum;

– Înainte de plecare, asiguraţi-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);

– Parcaţi autoturismele la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate;

– Urmăriţi la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Pentru că temperaturile sunt destul de scăzute, sfătuim cetăţenii să verifice sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

De asemenea, mijloacele de încălzire trebuie folosite doar dacă nu au defecţiuni şi fără improvizaţii, instalaţia electrică nu trebuie suprasolicitată, iar mijloacele de încălzire trebuie amplasate departe de materialele combustibile.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER