17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN ATENȚIA DIRECTORILOR CARE ”UITĂ”: FONDUL CLASEI (ȘCOLII) ESTE INTERZIS PRIN LEGE!

Cel care reamintește acest aspect extrem de important – dar care, an de an, se pare că este ”omis” de unii directori și diriginți – este chiar primarul municipiului Giurgiu, care, într-o postare pe pagina de facebook, menționează:

”ÎN ATENȚIA CONDUCERII UNITĂȚILOR DE INVĂȚĂMÂNT

Pentru buna funcţionare a procesului de învăţământ și pentru susținerea activităților de întreținere, dezvoltare și modernizare a bazei materiale a grupei/clasei și unității de învățământ vă adresăm rugămintea de a include în necesarul privind cheltuielile materiale şi achiziționarea de papetărie/consumabile (ex.burete, cretă, marker, etc.).

Această solicitare expresă vine pentru a stopa practica des folosită de a utiliza consumabile achiziționate de elevi sau părinți, procedură pe care insistăm să nu o utilizați!

Vă readucem în atenție faptul că, potrivit legislației, fondul clasei și fondul școlii nu există, astfel că părinții NU sunt obligați să contribuie la achiziționarea de papetărie/consumabile/materiale.

Mai mult, elevilor și personalului școlii le este interzis să colecteze astfel de fonduri.
În situația în care vom mai primi astfel de sesizări, vom informa Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu și alte instituții abilitate pentru a analiza astfel de practici ilegale.

ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR

Pentru buna funcţionare a procesului de învăţământ și pentru susținerea activităților de întreținere, dezvoltare și modernizare a bazei materiale a grupei/clasei și unității de învățământ vă aducem la cunoștință că unitatea de învățământ are obligația să includă în necesarul privind cheltuielile materiale şi sumele necesare achiziționării de papetărie/consumabile (ex.burete, cretă, marker, etc.).

Potrivit legislației în vigoare, fondul clasei și fondul școlii nu există, astfel că dumneavoastră NU sunt obligați să contribuiți la asemenea fonduri și mai mult de atât, elevilor și personalului școlii le este interzis să colecteze astfel de fonduri.

Pentru a stopa această practică, vă adresăm rugămintea de a ne transmite sesizările/reclamațiile pe adresa de e-mail sau pe contul oficial de facebook:
– primar@primariagiurgiu.ro,
– https://www.facebook.com/nicolae.barbu.796,
– invatamant@primariagiurgiu.ro.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER