6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN MAI PUȚIN DE O LUNĂ, SE REIAU CURSELE CU FERRY-BOATUL ÎNTRE GIURGIU ȘI RUSE

Anunțul vine de la reprezentanții Consiliului Județean, care precizează, pe pagina oficială:

”Punctul de trecere a frontierei ferry boat Mocănașu, pregătit pentru a fi pus în funcțiune în mai puțin de o lună!

Consiliul Județean Giurgiu a asigurat, în ultimii doi ani, cadrul necesar pentru clarificarea tuturor aspectelor logistice necesare cu privire la înființarea/repunerea in functiune a unui punct de trecere a frontierei ferry boat Giurgiu-Ruse pentru traficul internațional de mărfuri și călători, situat în mun. Giurgiu (România), Km 489+500, Ostrov Mocănașu.
Astfel, urmare a demersurilor întreprinse la nivelul instituției noastre și a consultărilor realizate cu toți factorii de decizie de la nivel local și central, inclusiv la nivelul administrației si operatorului din Republica Bulgaria, S.C.A.E.P. Giurgiu Port S.A., operator al infrastructurii de transport Mocanașu, a informat Consiliul Judetean Giurgiu ca în maxim 30 de zile întreaga infrastructură de transport Mocănașu va fi in parametri optimi de funcționare.
Miercuri a avut loc la sediul Consiliului Județean Giurgiu o întâlnire pentru discuții cu privire la aspectele legale și de funcționare aplicabile activității în punctul de trecere a frontierei Mocănașu, la care au participat președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, vicepreședintele Cristian Anculescu, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai APDF Giurgiu, DSVSA GIURGIU, Serviciului Județean al Politiei Transporturi Giurgiu, ACI Giurgiu, STS Giurgiu.
Întalnirea s-a finalizat prin vizitarea punctului de trecere a frontierei de către participanți pentru clarificarea la fața locului a repartizării spațiilor necesare asigurarii fluxurilor de lucru, conform competențelor legale.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER