27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎN SFÂRŞIT, DEMERSURI PENTRU REDUCEREA COZILOR DIN VAMA GIURGIU

Cozile imense formate la ieşirea din ţară prin Vama Giuigu, cauzate de problemele pe care le au bulgarii cu plata taxelor de drum pe teritoriul lor, au devenit, de luni bune, un peisaj banal la Giurgiu şi pe DN 5.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a decis că este timpul să se facă ceva pentru eliminarea acestui fenomen, iar un prim pas a fost o întâlnire cu omologul său bulgar, întâlnire în care s-a pus în discuţia şi acest aspect.

Iată ce spune ministrul Răzvan Cuc, pe pagina sa de facebook, după întâlnirea din Bulgaria:

„Romania si Bulgaria pot asigura, impreuna, conditii mai bune pentru navigatia pe Dunare si pot face din acest sector de transport unul profitabil pentru ambele tari. De asemenea, trebuie sa fluidizam traficul la vami si sa diminuam, cat mai mult, timpii de asteptare la granita cu Bulgaria.

De aceea, am decis sa fac astazi o vizita omologului meu bulgar pentru a identifica solutiile la aceste probleme privind siguranta navigatiei pe Dunare și circulatia in punctele de trecere ale frontierei, prin asigurarea mai multor puncte de achizitionare a vinietelor pentru autovehicule.

I-am solicitat lui Ivaylo Moskovski, Ministrul Transporturilor, tehnologiei informatiilor si comunicatiilor din Bulgaria, sa permita autoritatilor romane dragajul pe Dunare, in sectorul administrat de partea bulgara, in eventualitatea in care s-ar institui o situatie speciala.

In acest fel am putea debloca rapid sectoarele critice de pe Dunare. Am primit asigurari de la omologul meu bulgar ca putem gasi solutii, la nivelul unei Comisii mixte de experti, privind administrarea in comun a sectorului fluvial.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER