18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ O LOVITURĂ A POLIȚIEI DE FRONTIERĂ: BUNURI DE PESTE UN MILION DE LEI, CONFISCATE ”DINTR-UN FOC”

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocar, peste 5900  bunuri, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

La sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia controalelor specifice, în dreptul localităţii Oinacu, judeţul Giurgiu, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au oprit un autocar, condus de un cetăţean turc.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit disimulate în pungi de plastic, printre bagajele aflate în cala autrocarului,  5.905  bunuri constând în articole vestimentare, de parfumerie, marochinărie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute şi fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin pasagerilor autocarului, cetățeni români, cu vârste cuprinse între 25-45 de ani, iar persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate anterior.

Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ 1.181.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Totodată, în urma controlului efectuat asupra aceluiaşi mijloc de transport au fost descoperite un număr de 15.600 tigarete care aparţineau unui pasager, cetăţean turc, în vârstă de 27 de ani.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 21.840 lei, a fost indisponibilizată de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

ITPF GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER